FAQ

Waar gaat deze website over?

Deze website is een fotopagina, collectie, portfolio en blog over mijn persoonlijke ervaringen. Met de nadruk op dieren, dierverzorging, fotografie en zee(zoog)dieren. Deze website dient vooral voor informatieve en professionele doeleinden en is auteursrechtelijk beschermd. Alle foto's, inhoud, design en logo's zijn © Robin DV of de duidelijke genoemde bronnen.

Mag ik de foto's gebruiken voor mijn eigen doeleinden?

Vanwege het keer op keer schenden van mijn auteursrechten en het feit dat ik mijn foto's blijf terugvinden op de meest uiteenlopende websites sta ik mensen helaas niet meer toe mijn foto's te gebruiken. De enige plek waar mijn foto's worden gebruikt met toestemming zijn op mijn eigen websites, platforms en in de officiële media waaraan deze foto's zijn verstrekt. Wanneer u mijn foto's buiten deze criteria treft zou ik het ten zeerste waarderen als u mij een bericht stuurt.

De informatie op deze website/blog klopt niet of is verouderd

Heeft u goed naar de datum gekeken? Ik beheer deze website al sinds 2007 en blog sinds 2008. Het kan goed zijn dat u een vrij oud artikel heeft gevonden. Artikelen van voorgaande jaren staan nog altijd op de website, u kunt dan bovenaan de pagina zien om welk jaar het gaat. Veel populaire artikelen worden herhaald in recentere posts of kalenderjaren zodat deze weer up-to-date zijn. Mocht u desondanks toch een fout vinden of u denkt dat er foute informatie op de website staat, waardeer ik het zeer als u contact met mij opneemt

Waarom varieert de kwaliteit van de foto's?

In het begin beschikte ik nog niet over een professionele camera. De foto's uit eerdere jaren zullen van een slechtere kwaliteit lijken dan de huidige foto's. Ook bewerkte ik mijn eerste foto's met een zwarte rand, waarbij de originele foto een stuk kleiner werd. Daarbij deel ik nog steeds bewust verkleinde en gecomprimeerde versies van de foto's op internet in plaats van de originele bestanden vanwege een verleden in het schenden van mijn auteursrechten. Bovendien fotografeer ik met veel verschillende typen camera's, waardoor er misschien een kwaliteitsverschil zichtbaar is.  

Ik heb een foto van u gevonden met een ander logo

Dit is mogelijk. Ik hanteerde verschillende soorten logo's in het verleden. Ook worden mijn foto's in professionele reclames en media gebruikt waardoor er misschien de naam of het logo van een bedrijf op de foto kan staan. Bij twijfel kunt u uiteraard altijd contact met mij opnemen, dit waardeer ik zeer!

Hoe komt u op al deze verschillende plekken/achter de schermen?

Ik ben sinds 2006 werkzaam in de dierverzorging waardoor ik op veel plekken achter de schermen heb gewerkt, ben geweest of connecties heb opgebouwd. In andere woorden; ik ben werkzaam en bekend in de branche. Ook realiseer ik voor verschillende parken professionele diensten zoals foto's, artikelen, websites, blogs etc. Uiteraard kom ik ook gewoon als bezoeker in de parken!

Waarom wordt bepaalde informatie niet genoemd? 

Op deze website deel ik soms vrij persoonlijke ervaringen. Dit bevat ook ervaringen in dierenparken of op andere bedrijven. Niet alle informatie over deze faciliteiten mag ik zomaar vrijgeven. Dit kan namelijk gevoelige informatie bevatten zoals bijvoorbeeld: zaken achter de schermen, namen van bepaalde personen, functies van bepaalde personen, namen van bepaalde bedrijven, nieuws wat nog niet publiek is, zaken die te maken hebben met de geheimhoudingsplicht op mijn contract en etc. Hierdoor kan ik simpelweg niet alles vrijgeven of vertellen. Wanneer het lijkt of er bepaalde informatie is weggelaten dan is dit waarschijnlijk ook bewust zo.

Kunt u mij meenemen achter de schermen?

Deze vraag krijg ik heel vaak. Helaas is dit niet mogelijk. Als ik iedereen die graag een keer dichter bij de dieren wil zijn mee ga nemen dan heb ik hier een dagtaak aan! Ook ben ik niet in alle parken in de positie om zomaar mensen mee te nemen.Veel dierenparken bieden echter hele leuke programma's om dichter bij de dieren te komen of kijkjes achter de schermen! U kunt zich hier misschien in verdiepen.

Dieren in gevangenschap houden is dierenleed!

Dit is bovenal een mening. Dieren kunnen nu eenmaal niet praten en we zullen nooit precies weten wat er in hun hoofd omgaat. Wel kunnen we kijken naar de verschillende onderzoeken die er zijn gedaan naar het welzijn van dieren in gevangenschap. Ik ben me er zeer bewust van dat het houden van dieren (en dan met name zeezoogdieren) in gevangenschap een controversieel onderwerp is. Geloof me, met deze discussie heb ik dan ook bijna dagelijks te maken. Hoewel ik zeker toegeef dat er op sommige plekken ruimte is voor verbetering denk ik niet dat dieren in West-Europese en Noord-Amerikaanse dierenparken lijden. In mijn blogs licht ik regelmatig toe waarom ik dit denk. Veel leesplezier!

Ik heb een commissie/opdracht/verzoek

Ik krijg regelmatig verzoeken van bedrijven, maar ook particulieren om te komen fotograferen of bloggen. Dit is uiteraard mogelijk! U kunt via het contactformulier specificeren wat uw wensen zijn. Ik zal binnen 2 werkdagen reageren om de mogelijkheden met u te bespreken.

Mag ik uw facebook/persoonlijke e-mail/telefoonnummer/overige persoonlijke gegevens?

Vanwege vervelende ervaringen in het verleden en in het kader van de privacywet geef ik niet zomaar mijn persoonlijke gegevens of de gegevens van vrienden/collega's. Ook accepteer ik niet zomaar ieder vriendschapsverzoek. Voor vragen en/of professionele doeleinden kunt u het contactformulier gebruiken. Mocht je me herkennen terwijl ik aan het werk ben probeer me dan niet te hinderen of van het werk af te houden. Een praatje kan uiteraard altijd, maar het moet wel uitkomen! Mocht je me herkennen als bezoeker dan kun je me uiteraard gewoon aanspreken :)

Sommige pagina's werken niet 

In 2017 en 2018 zijn providers langzaam begonnen met het vernieuwen van de PHP versies. Dit heeft grote gevolgen gehad voor oude websites. Ook zijn er aanpassingen geweest bij verschillende soorten browsers. Hierdoor moest een groot deel van deze website, - die al sinds 2007 bestond - worden vernieuwd om weer te functioneren. Aangezien ik deze website in mijn vrije tijd bijhoudt en dit veel tijd kost moeten sommige pagina's nog worden aangepast. Deze kunnen daarom tijdelijk buiten gebruik zijn. Probeert u het binnenkort nog eens!

Maak je ook nog andere foto's naast dolfijnen/zeezoogdieren?

Jazeker, deze kun je hier vinden. Ook maak ik foto's van mensen, huisdieren en kunst op opdracht, evenals reclamefoto's en multimediawerk. Mocht je hier interesse in hebben stuur me dan even een berichtje!